Onze (productie) locaties

Voor iedere toepassing en iedere teler mengen we de hoogwaardige grondstoffen tot optimale substraten. Wij produceren en controleren al onze producten zelf om een constante kwaliteit en samenstelling te kunnen garanderen. We hebben dus een aantal verkoopkantoren en een aantal productielocaties.

HOOFDKANTOOR HELMOND - NEDERLAND

Het hoofdkantoor van Legro is gevestigd in Helmond. Op de gezamenlijk 12 hectare grote productielocaties bij ons hoofdkantoor maken wij substraten voor professionele telers met een focus op zacht fruit, boomkwekerijen en jonge planten.

ASTEN - NEDERLAND

In Asten, in het hart van de Peel, is Legro in 1924 begonnen. Hier maken wij in onze moderne productielocatie van 3,5 hectare groot, substraten voor private labels, daktuinen, consumenten, en landscaping. Vijf volautomatische verpakkingslijnen verpakken de eindproducten.

CUIJK - NEDERLAND

In het Noord-Brabantse Katwijk, bij Cuijk, produceren wij hoogwaardige dekaarde voor de champignonteelt. Dankzij de gunstige ligging aan de Maas, kunnen wij de grondstoffen daarvoor en de producten die gereed zijn zeer efficiënt per zeecontainer naar de havens van Rotterdam en Antwerpen aan- en afvoeren.

WORPSWEDE - DUITSLAND

In het noorden van Duitsland, in de buurt van Bremen, maken wij in onze moderne productielocatie in Worpswede dekaarde voor de Duitse markt en de export. De nabijgelegen grote Duitse zeehavens zijn hierbij een belangrijke troef.

BALTISCHE STATEN

Naast onze veenvelden in Estland en Letland hebben wij in die landen ook productielocaties voor het mengen van onze hoogwaardige substraten. Zo kunnen wij u direct vanaf de bron gebruiksklaar substraat leveren. We zijn erg trots op onze onlangs opgeleverde splinternieuwe fabriek in Letland.

PUURS - BELGIË

Ons bedrijf Kalloveen is de grootste importeur van witveen in Europa. Daarmee garanderen wij de beschikbaarheid van veen voor de diverse Legrobedrijven. Kalloveen heeft een eigen veenderij in Estland en Letland en koopt daarnaast veen in de Baltische staten, Zweden en Ierland. Via onze eigen terminal in de Antwerpse haven wordt het veen geleverd aan de verschillende Legrobedrijven, maar ook verkocht aan derde partijen.

AUSTRALIË

In Australië (Melbourne) hebben we een verkoopkantoor voor onze substraten en onze Mushroom Casing Solutions. Phil Badgery is al jaren ons gezicht in de Australische en Nieuw-Zeelandse markt.

USA EN MEXICO

Onlangs hebben we in de USA en in Mexico een verkoopkantoor geopend. Beide kantoren worden geleid door onze Pablo Segovia. Van hieruit coördineert hij samen met zijn Amerikaanse en Mexicaanse team de verkoop en logistiek.

INDIA

Ons team in India wordt aangevoerd door Nachiappan Alagumumurugappan. Vanuit Coimbatore coördineert hij de productie en logistiek van onze kokos.