Onze grondstoffen

Het productieproces reikt verder dan de individuele productielocaties, het betreft namelijk de gehele potgrondketen. Legro garandeert kwalitatief goede en betrouwbare grondstoffen doordat de Legro Group mede investeert in grondstofwinning van veen en kokos. De veenvelden in Estland en Letland worden met de grootste zorg bewerkt, rekening houdende met de waarde van het gebied voor de lokale omgeving. Datzelfde geldt voor de productielocaties in India waar kokosbasten worden verwerkt tot een volwaardig kokossubstraat.

ONS VEEN

Veen vormt de basis voor onze substraten. In Estland en Letland hebben wij zo’n 3000 hectare aan eigen veenvelden. Daar winnen en verwerken we hoge kwaliteit veen.

We maken zowel freesveen als zodenturf. Freesveen wordt machinaal geoogst en zodenturf wordt wel machinaal gestoken, maar het opstapelen om te drogen is nog altijd handwerk.

Met onze veenvelden zijn we de komende 50 jaar verzekerd van de beste grondstoffen voor onze substraten en dekaardes. Dus ook voor volgende generaties.

ONZE KOKOS

Een essentiële grondstof voor onze hoogwaardige blends is kokos. We werken al ruim 20 jaar met kokos uit India.

Van kokosnoot tot substraat
Op onze productielocatie in India produceren we een belangrijk ingrediënt voor onze mengsels: kokosgruis en kokosvezel. Dit doen we door uit de bast van de kokosnoot, dus niet de noot zelf, de vezels te kammen. Hierdoor scheiden we de vezels en het gruis. Vervolgens wassen en bufferen we het gruis om de elementen die niet wenselijk zijn, met name natrium en kalium, te verwijderen. Wat overblijft is een zeer stabiel ingrediënt voor onze mengsels met een lage EC-waarde.