Ons manifest

Wij zijn Legro, een onafhankelijk en trots familiebedrijf. We bestaan al sinds 1924 en inmiddels staat de vierde generatie Swinkels aan het roer. Bij Legro zijn we bezeten van grondstoffen. Met liefde voor ons vak maken wij consistente, zeer hoogwaardige substraten. En waar mogelijk brengen we die we met ons eigen transport persoonlijk naar onze klanten.

Met onze roots diep geworteld in Brabant werken we ver over de landsgrenzen heen. Daar zien we dat de behoefte aan voedsel en voedselveiligheid wereldwijd groeit. Dat beschouwen wij als een enorme uitdaging. Want onze bescheidenheid mag nooit verward worden met gebrek aan ambitie. Wij willen continu beter worden, onszelf en onze producten ontwikkelen. Uit ambitie, maar ook uit nieuwsgierigheid. We willen ontdekken wat er nog meer kan. Wat er achter de horizon is. Daarom stropen we iedere dag de mouwen op en werken we hard. Aan vooruitgang, en vernieuwing. Aan verbetering. En groei. We zoeken altijd naar nieuwe mogelijkheden, voor onszelf en onze klanten. Dat doen we samen. Met grote betrokkenheid, bij elkaar en bij het bedrijf. Dankbaar voor die betrokkenheid en inzet, werkt de familie Swinkels zelf net zo hard mee. Bij Legro is niemand beter dan een ander. En is bescheidenheid een grote deugd. We zeggen wat we vinden, en doen wat we beloven. We werken samen, vloeken samen, lachen samen en als het moet, huilen we samen. We delen onze successen en leren van onze fouten. Zo maken we samen het bedrijf sterker, klaar voor de toekomst, klaar voor de generaties na ons. 

We laten ons minder leiden door de klok, maar juist  door wat er gedaan moet worden. We gaan pas naar huis als het werk af is. Dat is als we onze klanten exact kunnen geven waar ze om gevraagd hebben. Als we meer monden hebben helpen voeden. En als we elkaar, ons product en ons bedrijf een beetje beter hebben gemaakt.   

Welkom bij Legro.
Your blend for life.

Bij Legro zijn we gepassioneerd van bodemsubstraten – sommigen zeggen “bezeten”. En we zijn er zo enthousiast over dat we wel iedere hardwerkende teler op de hele wereld het beste substraat voor zijn teelt willen leveren. Daarom hebben we de hele productie en de logistiek in eigen beheer. Zodat we controle hebben over de gehele keten en onze eigen hoge standaarden kunnen hanteren.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Helmond. In Helmond mengen wij ook substraten op maat voor boomkwekerijen, zaai- en stekbedrijven en zachtfruitteelt, wereldwijd. Daarnaast richten we ons op private label en consumenten. Onder de merknaam Topterra produceren we op productielocaties in Nederland en Duitsland dekaarde voor de champignonteelt. Een aanzienlijk deel van onze grondstoffen komt van eigen veenvelden in de Baltische staten en onze kokosproductielocatie in India. Onze verkoopkantoren zijn gevestigd in Nederland, Australië, de VS en Mexico.