16 nov. 2019

Nieuwe dekaarde van legro

Een nieuwe productielocatie biedt nieuwe product mogelijkheden! In de maand November verscheen er een artikel over onze nieuwe dekaarde in het magazine Paddestoelen.

Eerder dit jaar opende Legro Mushroom Casing Solutions in Cuijk een nieuwe productielocatie voor haar dekaardes. Op een terrein van 9 hectare herrees een imposante fabriek (zie ook Paddestoelen 3/2020). Product Manager Ronald Vermunt: ”In tegenstelling tot voorheen kunnen we op onze nieuwe locatie alle inkomende grondstoffen direct binnen opslaan. Hierdoor worden deze producten minimaal beïnvloed door factoren van buitenaf, waardoor de kwaliteit van grondstoffen nog beter kan worden gewaarborgd. Een grote meerwaarde voor de consistentie van het product.”

Naast het borgen van een optimale productkwaliteit levert de nieuwe locatie ook mogelijkheden voor verdere productieontwikkeling. ”Binnen Legro focussen we ons continu op het leveren van de best mogelijke oplossing voor onze klant. Op deze nieuwe locatie kunnen we onze naam, Casing Solutions, echt eer aan doen. Zo zoeken we met onze wereldwijde klanten naar de juiste oplossing voor hun teelt. Dit hoeft niet direct altijd een dekaarde te zijn, we kunnen met behulp van onze kennis ook lokaal beschikbare grondstoffen toepasbaar maken door één van onze mixproducten toe te voegen. De komst van onze nieuwe locatie biedt meer mogelijkheden omdat we hier letterlijk meer ruimte voor hebben.” 

Nieuwe plukdekaarde
Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een nieuwe dekaarde voor de plukmarkt in het portfolio van Legro. Vermunt legt uit: ”Door nieuwe mengtechnieken toe te passen hebben we een product ontwikkeld dat antwoord geeft op de specifieke klantvraag in het pluksegment, waar onder andere een grove structuur van de dekaarde van groot belang is.

Dit stelt de kweker in staat om grip te houden op de hoeveelheid en tevens spreiding van de champignons, wat de plukprestatie en kwaliteit van de champignons ten goede komt. Dat in combinatie met een goede waterhuishouding en porositeit van het product maakt deze plukaarde een uniek product. De sector is in ontwikkeling en wensen en eisen aan onze producten veranderen. Met behulp van onze nieuwe locatie kunnen we hier volop met de klant in meedenken.” 

Artikel is afkomstig uit Paddestoelen Magazine November 2020