27 jan. 2021

Legro en Botanicoir bundelen krachten

Twee vooraanstaande substraatproducenten kondigen aan dat zij hun krachten bundelen. De Nederlandse substraatproducent en -leverancier Legro neemt 50% van de aandelen van Botanicoir, de Brits/Sri Lankaanse kokosproducent, over.

Deze samenwerking stelt Botanicoir in de gelegenheid de benodigde investeringen te kunnen doen om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar geperste kokosproducten van hoge kwaliteit en stevig in te zetten op productontwikkelingen. Beide bedrijven staan bekend om innovatie in de substraatmarkt en door kennis en kunde te bundelen kunnen zij deze positie verder versterken.

Directeur Botanicoir, Kalum Balasuriya: “Wij zijn van mening dat Legro een passende partij is voor ons als het aankomt op bedrijfscultuur. Vertrouwen, transparantie, kwaliteit en klantgerichtheid zijn onze belangrijkste uitgangspunten en Legro deelt diezelfde waarden.”

Hij gaat verder, “Beide bedrijven zullen onafhankelijk blijven opereren en er verandert niets in de manier waarop we zaken doen. Het is een lange-termijn beslissing, om te kunnen blijven voldoen aan de toekomstige klantwensen op het gebied van groei en innovatie.  Gezamenlijk beschikken we over de ervaring en middelen om de volgende stap te zetten op het vlak van technologische vooruitgang en productontwikkeling.”

“De markt verandert en telers krijgen met steeds meer uitdagingen te maken,” aldus Ted Buis, commercieel directeur Legro. “We moeten hier onze verantwoordelijkheid in nemen. Door samen deze belangrijke stap te zetten, kunnen zowel Botanicoir als Legro hun productportfolio uitbreiden om onze klanten op een zo goed mogelijke manier te ondersteunen.”

Zowel Botanicoir als Legro blijven familiebedrijven en ze zijn er beiden trots op dat ze producten van hoge kwaliteit en met een hoge servicegraad blijven bieden aan een wereldwijde klantenkring. Er bestaat een sterke synergie tussen beide bedrijven wat voortkomt uit een sterk ethos dat aan de basis staat van beide organisaties.

Over Botanicoir
Botanicoir is een familiebedrijf dat nog altijd onder leiding staat van haar oprichters Kalum en Samantha Balasuriya. Het bedrijf heeft een sales en marketing kantoor in Engeland en productielocaties in Sri Lanka en India, waarmee ze volledige controle hebben over het productieproces om zo de kwaliteit van de levering aan de wereldmarkt te garanderen. Botanicoir beschikt over een betrokken team dat producten op maat levert gericht op de behoeften van telers, met name geperste kokosproducten voor de commerciële groenten- en zachtfruitsector. Hun filosofie is duidelijk: Producten leveren aan hun klanten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en samen met hen te innoveren en te groeien.

www.botanicoir.com

Over Legro
Legro is een onafhankelijk familiebedrijf met ruim 250 medewerkers. Ze bestaan sinds 1924 en inmiddels staat de vierde generatie Swinkels aan het roer. Met dezelfde bezieling als hun klanten werken zij dagelijks op vier continenten aan de allerbeste, op maat gemaakte substraten en dekaardes voor met name boomkwekerijen, jongplantkwekers, telers van zacht fruit en champignonkwekers over de hele wereld. Om de allerbeste kwaliteit te kunnen garanderen, houden zij de hele keten graag zelf in de hand. Daarom beschikken ze onder andere over eigen veenderijen en een eigen transportbedrijf.