Guido

Dit is Guido, onze Teamleider ICT. Binnen Legro is Guido verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van onze applicaties en zorgt hij er ook voor dat iedereen toegang heeft tot de applicaties die hij/zij nodig heeft, wel zo handig! Daarnaast ontfermt hij zich met de collega’s van Proces Development over een stukje interne training waardoor hij ook de schakel is tussen de organisatie, gebruikers en leveranciers. Een bezige bij met een gezonde dosis humor maar zéker iemand die het overzicht te allen tijde kan bewaren!

Guido, hoe ziet jouw team er precies uit?

Vanuit mijn rol als Teamleider ICT ben ik, buiten net genoemde zaken, verantwoordelijk om het team aan het sturen en de vertaalslag te maken van de werkzaamheden van ons team naar Sjellie (CFO). Je bent hiermee ook het aanspreekpunt van de organisatie voor alle ICT-gerelateerde zaken. Daardoor heb je echt een organisatiebrede rol wat zorgt voor een fijne afwisseling van je takenpakket. Buiten het interne aanspreekpunt ben je ook het contactpersoon voor onze ICT partners waar we geregeld mee samenwerken.

Daarnaast is er nog een functie Technisch IT Specialist waarbij je de regie hebt over het technische fundament van onze ICT. Hierbij verzorg je het dagelijkse beheer en ben je betrokken bij incidenten in de 2e of 3e lijn. Ook denk je mee over de ontwikkeling van onze technische architectuur.

Dan hebben we nog een functie Werkplekbeheerder die verantwoordelijk is voor o.a. het onderhouden van de werkplekken. Hierbij moet ik wel zeggen dat je nooit hetzelfde stukje werk doet, maar dat is eigenlijk bij elke functie van onze afdeling het geval. Ja, je bent verantwoordelijk voor het beheer van de werkplekken, maar als er een probleem is met het netwerk of een storing aan een weegbrug dan wil je dat ook maar al te graag oplossen. Een hartstikke diverse functie!

Tekstketsthwaothwoeutwetwetuweitoew

Veel contact en samenwerking met andere afdelingen dus, leuk! Hoe zou je de dynamiek in het team beschrijven?

We zijn net zoals de rest van Legro erg open naar elkaar. Ik denk dat dat ook belangrijk is als je veel met elkaar te maken hebt. We werken ook veel samen met externe partners, want echt die-hard ICT doen wij hier niet. Klinkt misschien een beetje raar met een paar man ICT, maar dat is wel hoe het is. We besteden veel van onze ‘problemen’ uit. We zijn vaak meer ondersteunend vanuit de business en zitten daardoor niet perse vanuit de techniek achter de knoppen. Vaak zie ik Marjon en Ivo (afdeling Proces Development) als onze opdrachtgevers omdat zij nóg iets dichter op de dagelijkse praktijk zitten. Zij vertalen dat dan door naar een opdracht voor ons.

Over het algemeen hebben we sowieso een super leuk bedrijf met fijne collega’s en korte lijntjes. Als je een idee hebt kun je het in de groep gooien. Er is geen goed of fout! Iedereen is gelijkwaardig en er wordt naar je geluisterd.

Tekstketsthwaothwoeutwetwetuweitoew

Waarom vind je het werk bij Legro zo leuk?

Ik was op zoek naar een uitdagende functie. Die heb ik hier wel gevonden! Ik ben redelijk planmatig van mezelf en in een dynamische omgeving zoals die van Legro is dat soms wel eens schakelen. Je hebt natuurlijk je eigen dagplanning voor ogen, maar er kan zomaar eens een storing voorkomen of iemand loopt binnen met een idee waar we snel op moeten reageren. Dat houdt je scherp en zorgt er uiteindelijk voor dat het nooit saai is! Je doet nooit continu hetzelfde werk. Het is gewoon lekker breed.

Wanneer ga jij fluitend naar huis?

Op zich bijna altijd, haha! Nee flauw, als we weer een fijne dag hebben gehad en mensen hebben kunnen helpen. Het liefst storingsvrij. Het beste voor ICT is eigenlijk wanneer wij met de benen op tafel hebben kunnen zitten, want dan heeft niemand last van ons en gaat alles goed. Maar dat is natuurlijk een utopie!

Heb jij vragen voor Guido of ben je benieuwd welke rol jij binnen Legro kan vervullen? Laat het ons weten via jobs@legrogroup.com of bel naar +31 (0) 88 0081880.  We kletsen graag met je verder!